Zdroje enzymů

Home » Nutraceutika ve výživě » Enzymy » Zdroje enzymů

Enzymy v přirozené formě


Nacházejí se pouze v tepelně nezpracovaných potravinách. Zahřátím se jejich aktivita ztrácí. Proto je důležité aby alespoň část potravy obsahovala syrové složky, ovoce, zeleninu. Působí preventivně a udržují metabolické procesy a rovnováhu v organismu.

Bohatým zdrojem enzymů jsou takzvané zelené potraviny, obsahující chlorofyl. Nejvhodnější z hlediska využití v lidské výživě se ukázaly například šťáva ze zeleného ječmene nebo vodní řasa chlorella pyrenoidosa.


Extrahované enzymy


Přípravky systémové enzymoterapie (SET) obsahují extrahované enzymy ve vysokých dávkách, získané z různých zdrojů (rostlinné: papája, ananas, živočišné: jehněčí pankreas). Používají se pro léčebné účely. Působí na celý organismus komplexně, příznivě ovlivňují zánětlivé reakce v jejich podstatě, nejen tlumí ale i odstraňují příčiny již vzniklých zánětů, které jsou projevem téměř každé nemoci.


 

Autor odborného článku: PharmDr. Josef Zima, Nutraceutica, Nitra  -  www.nutraceutica.sk
Dovolujeme si Vás upozornit, že použití obsahu stránky na další publikování je možné pouze se souhlasem majitele stránky (autora) a je podmíněno zveřejněním odkazu zdroje použité informace.

Home » Nutraceutika ve výživě » Enzymy » Zdroje enzymů