Omega 3 Natural HP

Home » Nutraceutika ve výživě » Omega 3 Natural HP

Rybí olej (tuk) Omega-3 Natural HP značky Nutraceutica


Produkty OMEGA-3 HP jsou odlišné


U produktů Nutraceitica platí: víte co kupujete, přírodní kvalita, žádné syntetické látky.

Mnoho zákazníků si možná neuvědomí že rybí olej od mnoha výrobců je často neznámého původu nebo vyrobený z neověřitelných zdrojů pocházejících z jižní ameriky nebo Číny. Produkty kompromisní kvality obsahují přidány syntetické antioxidanty aby se zlepšila stabilita proti oxidaci oleje.

Nutraceutica má v sortimentu produkty obsahující základní surovinu - rybí olej vyráběnou největším Evropským výrobcem z Islandu s certifikovaným systémem jakosti. Výrobce suroviny patří k světovým expertem na mořské tuky. Nejvyšší stupeň čistoty zabezpečuje vysokou stabilitu i bez přídavku axtioxidantov a syntetického vitamínu E. Kvalita suroviny je stabilně výjimečná což zabezpečuje vysoký obsah omega-3 EPA, DHA, ALA a bohatost obsahu přírodních omega-9 mastných kyselin. Pečlivým výběrem vhodných druhů severských ryb obsahuje OMEGA-3 HP natural rybí olej bez použití technologie soustřeďovat až 20% EPA, 13% DHA a 7% ALA. Celkový obsah omega-3 dosahuje hodnoty přesahující 40%! Přímým důkazem vysokého obsahu nenasycených mastných kyselin je řídká konzistence oleje, tekutostí velmi podobná obyčejné vodě.


Svěžest: absolutně žádná vůně a chuť po rybách!

Z důvodu předchozích nepříjemných zkušeností s užíváním rybích olejů jiných výrobců se mnozí lidé vyhýbají konzumaci v přirozené formě. Produkty OMEGA-3 HP se odlišují. Chutnají skvěle protože jsou čerstvé a zároveň zbavené zápachu. Výzkumy dokázaly že vyskytující se nepříjemný zápach je způsoben oxidací a rozkladem molekul tuků. Oxidované polynenasycené tuky jsou zdrojem volných radikálů. Výrobní proces rybích olejů OMEGA-3 HP používá ve všech stupních ochrannou dusíkovou atmosféru nebo vakuum - nepřítomnost jakékoliv atmosféry. Oxidace bez přístupu kyslíku prostě není možná, olej si zachovává svoji čerstvost, chemicky se nemění. Aby nedocházelo k rozkladu molekul, při výrobním procesu se přísně sleduje teplota, většina operací se provádí při nízké teplotě, při oddělování směsi surového oleje od masa a vody se v extrakčních tancích používá minimální vhodná teplota zachovávající kvalitativní parametry produktu.

Téměř všechny omega-3 koncentráty v kapslích nebo běžné produkty vysoké čistoty se získávají takzvanou molekulární destilací. Samotný rybí olej není dostatečně těkavý na to aby ho bylo možné destilovat za snížené teploty. Za účelem umožnění specifické destilace a získání buď koncentrátů nebo čistších produktů se přirozený rybí olej - triglycerid musí nejprve chemicky změnit na ethylestery mastných kyselin, které mají fyzikální vlastnosti umožňující tzv.. molekulární destilaci. Po destilaci se ethylestery znovu složitým chemickým postupem převádějí zpět na triglyceridy. To výrazně prodražuje výsledný produkt, proto mnoho výrobců tento stupeň vynechává, do omega-3 kapslí se často používají levnější i když biologicky méně využitelné ethylestery mastných kyselin.

Rybí oleje OMEGA-3 HP natural nevyužívají při čištění žádné chemické změny molekul - hydrolýzu, esterifikaci, deesterifikáciu a zpětný převod volných mastných kyselin na triglycerid ani nepoužívají metodu čištění molekulární destilací. Při čištění jsou použity výhradně kombinace několika fyzikálnyh metod zachovávajících nezměněn, přírodní charakter oleje.

Analýzy nezávislých laboratoří pravidelně potvrzují výjimečnou čerstvost několika parametry. Množství lidí uvádí benefity v podobě lepších výsledků při užívání čištěných přírodních rybích olejů jako při užívání koncentrátů při kterých se mění obsah prorodzených látek a vitamínů.

Vynikající chuť: 100% přírodní ovocné vůně chutnají skvěle!

Dodržováním vysokých standardů na čerstvost jsou produkty OMEGA-3 HP výjimečně čerstvé bez jakéhokoliv zápachu a chuti po rybách. Důkazem nejvyšší čistoty a nepřítomnosti nepříjemného zápachu je výjimečný rybí olej OMEGA-3 HP natural, čistý, přírodní produkt bez příchutě a bez jakýchkoliv aditiv, vhodný k přímému užívání nebo jako přídavek do studených jídel. Přidávání ovocných vůní do ochucených olejů umožňuje produktům získat atraktivní a skvělou chuť upřednostňovanou více konzumenty při přímém užívání po lžičkách. Zejména děti vědí nejlépe ocenit skvělou, atraktivní chuť. Přírodní rybí oleje v tekuté formě mohou užívat stejně lidé s potížemi polykání a starší lidé. Produkty OMEGA-3 HP lemon a pomeranč jsou jemně ochucené citrónovou nebo pomerančovou aroma.

Čistota: žádné těžké kovy, pesticidy, dioxiny ani PCB

Všechny produkty OMEGA-3 HP, označené symbolem HP = high Purity - nejvyšší šistota - vysoce překračují kvalitativní parametry požadované Evropským lékopisem. Jsou tedy čistší a čerstvější než klasický rybí olej (oleum rybí aselli) prodávaný v lékárnách. Přísný systém kontroly kvality začíná pečlivým výběrem druhů ryb s přirozeně nejnižším obsahem toxinů a vysokým obsahem omega-3. Následně jsou oleje šetrně destilovány varovné nebo molekulární destilací ve vakuu, což zajišťuje výjimečnou čistotu (HP-high Purity) a zachování stability molekul. Nakonec probíhá pravidelné testování nezávislými laboratořemi s garancí dosažení úrovně nedetekovateľnosti kontaminantů. Kvalita produktů se v závěrečné fázi distribuce testuje nezávislým Slovensku akreditovanou laboratoří, které vystavuje analytický certifikát potvrzující deklarovanou kvalitu. Výsledné produkty jsou čistější než zdroje vhodné pro konzumaci ze kterých byly vyrobeny.

Pravdivé označení obsahu: žádné syntetické přísady

Rybí oleje OMEGA-3 HP natural obsahují výlučně přirozené formy tuků, odborně pojmenované triglyceridy. Ochucené oleje obsahují přírodní silice farmaceutické kvality vytěžené z kůry citrónů nebo pomerančů. Kvalita přírodních silic je kontrolována na obsah pesticidů a těžkých kovů.

Vysoká vstřebatelnost: přirozené triglyceridové formy

Tuky - triglyceridy obsahují v molekule vázaný glycerol který stabilizuje molekulu v její přirozené formě. Rybí olej v nepřirozené, syntetické ethyl-esterové formě často používaný do kapslí je vysoce nestabilní a rychle se při skladování rozkládá. Při trávení přirozeného rybího oleje probíhá přeměna na jednoduché mastné kyseliny. Po vstřebání přes epitelové buňky, se volné mastné kyseliny znovu seskupují a vážou s glycerolem na triglyceridy. V případě že glycerol chybí (při syntetických ethyl-esterech), mastné kyseliny nemohou převést zpět na triglyceridové formy. Mastné kyseliny konvertovány na triglyceridy jsou chráněny před oxidací a nevznikají z nich v těle volné radikály. Všechny produkty OMEGA-3 HP natural jsou v přirozené triglyceridů formě s optimální vstřebatelností.

Omega 3 HP Natural - bez příchutě
Omega-3 HP Natural bez příchutě
Omega 3 HP Natural citron
Omega-3 HP Natural citron
Omega 3 HP Natural pomeranč
Omega-3 HP Natural pomeranč
Rybí olej pro děti od 6 měsíců
Omega-3 HP Natural BABY pro děti od 6 měsíců
Omega 3 HP Natural + D z treščích jater
Omega-3 HP Natural s vitamínem D
Omega 3 HP Natural + I s organicly vázaným jódem
Omega-3 HP Natural s organicky vázaným jódem

Čisté omega-3 Skvělá chuť



Autor odborného článku: PharmDr. Josef Zima, Nutraceutica, Nitra  -  www.nutraceutica.sk
Dovolujeme si Vás upozornit, že použití obsahu stránky na další publikování je možné pouze se souhlasem majitele stránky (autora) a je podmíněno zveřejněním odkazu zdroje použité informace.


 

Home » Nutraceutika ve výživě » Omega 3 Natural HP