Stárnutí

Home » Nutraceutika ve výživě » Omega 3 » Stárnutí

Stárnutí a omega-3 mastné kyseliny


Nejlepší věc, kterou pro svůj mozek v druhé polovině života můžete udělat, je udržovat zásoby DHA plné. Doktor Ernst Schaefer z Tuftskej univerzity změřil množství DHA v plazmě u více, než tisíc zdravých 65 ročních lidí.

Během výzkumu v příštích devíti let zjistil, že osoby, u kterých se na začátku studie naměřil nejnižší hladinu DHA, měli o 160% větší pravdepodnosť, že jejich postihne stařecká demence. V Nizozemsku vědci zkoumající stravu 900 starších mužů zjistili, že u mužů konzumujících převážně omega-6 kyselinu linolovou, (LA) byla pravděpodobnost výskytu stařecké demence vyšší. Nejlepší duševní funkce starých mužů byla prokázána u těch, kteří konzumovali velké množství ryb.


Alzheimerova choroba - spojitost se zánětlivými procesy


Jak ukázaly výsledky pitvy, Alzheimerova choroba má spojitost se zánětlivými procesy. Prvky podporující záněty byly nejvíce koncentrovány v těch částech mozku, kde probíhaly největší poškození způsobené touto chorobou. Pokud se tedy chcete vyhnout poškození vašeho cenného myslícího aparátu, měli byste se ujistit o tom, zda je vaše strava plná přírodní protizánětlivé stravy obsahující tuky typu omega-3. Zároveň konzumujte potraviny obsahující dostatek antioxidantů, jako jsou vitaminy A, E a C, selen, přírodní karoten, polyfenoly a bioflavonoidy k ochraně vašeho mozku a tkání proti oxidačnímu poškození.


Autor odborného článku: PharmDr. Josef Zima, Nutraceutica, Nitra  -  www.nutraceutica.sk
Dovolujeme si Vás upozornit, že použití obsahu stránky na další publikování je možné pouze se souhlasem majitele stránky (autora) a je podmíněno zveřejněním odkazu zdroje použité informace.

Home » Nutraceutika ve výživě » Omega 3 » Stárnutí