Hořká dýně (tykev) - čaj

Home » Nutraceutika ve výživě » Hořká dýně (tykev) - čaj

Hořká dýně (tykev) - čaj


Přírodní antidiabetikum, imunostimulátor


Čaj z hořkých dýní (tykví) - Momordica charantia má dlouhou tradici v ajurvédské medicíně pro výrazné léčivé účinky.



Podporuje tvorbu a vylučování inzulínu, pomáhá snižovat zvýšené hladiny cukru. Obsahuje polypeptid s účinky podobnými inzulínu, takzvaný "rostlinný inzulín". Přírodní prostředek na podpůrnou léčbu cukrovky.

Stimuluje imunitní systém, zvláště nitrobuněčnou (Th1) imunitu, čímž zabraňuje replikaci virů a nitrobuněčných patogenů.


Příprava

Čajovou lžičku (1,5 g) zalít 2,5 dl vařící vody, vyluhovat 15 minut, čaj se pije teplý, obvykle po jídle nebo mezi jídly. Možnost kombinovat s dalšími oblíbenými čajovinami.


Užívání:

Podle potřeby 1-3 šálky čaje denně.


Doporučená délka podpůrné léčby:

Podle závažnosti stavu, nepřerušované užívání omezit na dobu maximálně 3 měsíců.

Doporučuje se v podpůrné léčbě virových infekcí: opar na rtech, herpes, hepatitida, EBV, CMV, HIV.

Stimulací vnitrobuněčné imunity (NK​​-buněk) podporuje destrukci rakovinných buněk, čímž zvyšuje úspěšnost léčby onkologických onemocnění.


Upozornění:

Čaj nesmí konzumovat děti, budoucí maminky, těhotné a kojící ženy.


Balení:

Sypaný čaj 150g sušených plodů hořkých dýní ( tykviček ), nadrobno krájených.

Home » Nutraceutika ve výživě » Hořká dýně (tykev) - čaj