Skořicový čaj

Home » Nutraceutika ve výživě » Skořice » Skořicový čaj

Skořicový čaj


 


Skořicový čaj má výrazný hypoglykemický účinek, obsahuje látky s protizánětlivými a antioxidačními vlastnostmi. Obsah aromatických aldehydů dává skořicová čaje příjemnou nasládlou chuť bez nutnosti dalšího dochucení. Vůně skořicového čaje stimuluje mozkovou činnost k vyšší výkonnosti.
Doporučená účinná dávka na přípravu porce čaje představuje 1 až 3 g mleté ​​skořice zalité 300-500 ml vroucí vody. Po odstání se vytvoří dvě oddělené vrstvy, sedlinu pevných částí třeba oddělit opatrným slitím (bez promíchání) do jiné nádoby.

 

Nejvýraznějším účinkem skořicového čaje je hypoglykemický efekt - snížení hladiny glukózy v krvi. Čaj se doporučuje konzumovat po jídle aby nedocházelo k nežádoucí výraznější hypoglykémii. Pokud užíváte léky snižující hladinu glukózy - perorální antidiabetika, užívání skořicového čaje je třeba konzultovat s lékařem kvůli sčítání hypoglykemických účinků a možného výskytu závažnější hypoglykémie.

Protizánětlivé a protisrážlivé (protidestičková) účinky skořicového čaje je možné využít i jako přirozenou, podpůrnou součást léčby žilní trombózy nebo jako přirozenou dietní prevenci.


 

Autor odborného článku: PharmDr. Josef Zima, Nutraceutica, Nitra  -  www.nutraceutica.sk
Dovolujeme si Vás upozornit, že použití obsahu stránky na další publikování je možné pouze se souhlasem majitele stránky (autora) a je podmíněno zveřejněním odkazu zdroje použité informace.

Home » Nutraceutika ve výživě » Skořice » Skořicový čaj